Microsoft brevetează un purtabil care îi ajută pe cei cu Parkinson

0
1316

Ne place să acoperim invenţii care chiar ajută sau salvează oamenii, iar acesta e unul dintre cazuri. Microsoft s-a ţinut departe de purtabile în ultima vreme şi de la Microsoft Band 2 în 2015 nu a mai mişcat nimic. Mai nou a brevetat un purtabil care ar putea ajuta pacienţii cu Parkinson.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul document se numeşte pur şi simplu “WEARABLE DEVICE” şi e asociat unui brevet din iunie 2017. El a fost publicat oficial de către USPTO abia în ultimele zile. E foarte vag în anumite secţiuni, dar cele pe care le înţelegem sună bine. Ce e cel mai important aici e o serie de mecanisme de tip element de acţionare, care pot fi montate astfel încât să reducă sau stabilizeze mişcările involuntare.

Asta fie că e vorba de un membru întreg sau o încheietură. Scopul este de a ţine sub control boala Parkinson a pacienţilor, mai ales mişcările necontrolate. Dacă implementarea se face bine atunci simptomele ar putea fi ameliorate. Documentele mentionează şi o baterie generoasă, destul pentru o zi întreagă de funcţionare în orice condiţii. Mai sunt menţionate şi protocoluri de comunicaţii precum WiFi sau Bluetooth, plus aplicaţii smartphone companion.

Va fi şi ceva capabilitate de tracking, se pare, plus alte funcţii legate de sănătate. Cu Withings devenit un nume respectat în sănătate, Apple în zona de sleep tracking cu Beddit, iar HTC în zona de fitness cu Under Armour, e clar faptul că şi Microsoft vrea să conteze pentru sănătatea noastră.