Microsoft brevetează un mecanism de feedback haptic pentru Surface Pen

0
704

Microsoft a pariat mult pe inputul avansat pe terminalele Surface, ca atare investind mult în Surface Pen, Dial şi chiar şi Windows Ink. Acum vrea să facă experienţa cu stylusul mai apropiată de cea a stiloului pe hârtie, după cum ne arată un nou brevet.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Recent am văzut MS brevetând un “clip” special pentru Surface Pen care oferă posibilitatea de scroll şi suport touch. Microsoft are acum un brevet legat de feedbackul fizic, haptic al stylusului său. Sistemul implică o serie de magneţi integraţi în vârful acestui Pen.

Documentele menţionează numele de “Haptic Stylus” şi oferă detalii cu privire la feedback haptic oferit de accesoriu. Acesta apare în situaţii precum sensibilitatea la presiune, înclinarea şi apăsarea de butoane. Vibraţii uşoare ar putea ajuta la o experienţă mai apropiată de scrisul real cu stiloul pe hârtie, dar şi la simularea unei experienţe realiste de desenat, caricatură şi schiţe.

Nu strică nici o mică vibraţie când apăsam cu stylusul pe un link în browser sau când interacţionăm cu diferite aplicaţii de design şi grafică. Nu e prima tentativă de gen, pentru că şi Apple breveta prin 2012 funcţii de feedback haptic pentru stylus, care nu au mai ajuns pe Apple Pencil. Nici aici nu avem vreo garanţie, acesta fiind doar un brevet.