Michelin prezintă cauciucul viitorului numit VISION; este printat 3D și obținut din materiale bio-degradabile

0
888
Michelin

Pentru că resursele actuale vor dispărea pe viitor, companiile trebuie să găsească fel și fel de alternative pentru a putea crea produse similare. Și cauciucul va dispărea, fapt luat în considerare de către cei de la Michelin care astăzi ne prezintă cauciucurile viitorului pentru automobile.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Design-ul pe care îl vedem în cazul acestui concept este unul inedit care parcă are forma unei bucăți de spumă/burete, fiind și mai îngust decât cele actuale. Aflăm că asemenea cauciucuri destinate automobilelor vor fi obținute la imprimanta 3D prin utilizarea de materiale bio-degradabile și reciclate.

Michelin

Este menționat aici că zona cauciucată va fi de forma unei benzi subțire care poate fi înlocuită rapid la uzare și că aceste cauciucuri vor fi “reîncărcabile” – orice ar însemna acest lucru. Compania nu oferă din păcate informații referitoare la această caracteristică a conceptului.

Michelin

În clipul pe care îl puteți vedea mai jos remarcăm și un soi de stație ad-hoc ce permite printarea cauciucurilor și schimbarea celor de vară cu unele de iarnă, dar nu în modul clasic de acum. Cauciucurile de vară vor suferi modificări speciale pentru a se putea descurca și în condiții diferite de teren.

Cu siguranță viitorul ne va aduce asemenea tehnologii în zona auto și este interesant de știut faptul că firme precum Michelin lucrează la metode noi de obținere a produselor de genul folosind alte materiale future-proof.