Mercedes-Benz va prezenta un automobil electric EQ gata de producţie la Salonul Auto de la Geneva

0
1244

De ceva vreme marii producători de automobile ne ameninţă cu maşini electrice de serie, care vor spulbera hiturile Tesla. Nu s-a concretizat vreun rival mare până acum, dar Mercedes-Benz vrea să schimbe percepţia, aducând la Salonul Auto de la Geneva un automobil electric gata de producţie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Proiectul debuta la Frankfurt Motor Show anul trecut, sub forma sub brandului electric Mercedes EQ. Acum varianta de serie EQ ajunge la Geneva Motor Show, iar speculaţiile afirmă că ar fi vorba despre EQC, un crossover undeva între compact şi mediu ca mărime, similar cu GLC-Class. Nu avem foarte multe detalii, in afara scăpărilor şi zvonurilor că vom primi autonomie de 500 kilometri, adică foarte aproape de ce oferă Tesla Model X 100D.

Varianta concept de Mercedes-Benz EQA a debutat la Frankfurt anul trecut şi a avut rol de preview pentru un nou stil de design. Liniile maşinii pe care o vedeţi şi în acest articol sunt subliniate de accente albastre şi avem foarte multe elemente luminoase integrate în acest design. Setupul dual motor produce 270 de cai putere, iar interiorul este generos spaţiat, ca şi portbagajul.

Aş zice că nu sunt mare fan al spatelui mic şi turtit. Mercedes mai aduce la Geneva şi o variantă modificată de Maybach S-Class, un C Class nou şi un AMG G63. Noi hibrizi plugin vor fi de asemenea prezenţi. Pasionaţii auto trebuie să ştie că Geneva Motor Show 2018 ia startul pe 8 martie şi se termină pe 18 martie.