Mercedes-Benz va adopta ruta electrificării totale pentru automobile în 2030, acolo unde condițiile de piață sunt favorabile

0
1944
Mercedes-Benz

Mercedes-Benz este numele unui alt producător din segmentul auto care face pasul cel mare către electrificare. Constructorul tocmai ce a anunțat faptul că începând din 2030 va produce exclusiv modele electrice, în conformitate cu normele europene. După cum bine știți, multe guverne vor să pună restricții asupra vânzărilor de vehicule cu motoare cu combustie internă. Mercedes-Benz nu este singura companie care a luat o astfel de decizie, dar avem și o mențiune importantă aici, despre care aflați detalii în continuare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Gigantul din lumea auto va începe această migrare din 2030, cu anumite condiții. Aflăm pe această cale faptul că Mercedes-Benz va comercializa doar modele electrice acolo unde condițiile de piață permit acest lucru. Prin această precizare, Mercedes face aluzie la faptul că ar putea continua vânzarea de mașini pe benzină/diesel chiar și după anul 2030, în țările unde cererea pentru modele electrice este slabă.

Există și alte companii din segmentul auto care au luat decizii similare, un exemplu fiind GM care va trece la modele EV până în 2040. Cu toate acestea nu va renunța la comercializarea de vehicule pe benzină până la acea dată. Revenind la Mercedes-Benz, aflăm că se pregătesc investiții de 40 miliarde de euro pentru electrificarea portofoliului până în 2030.

Aflăm că din 2022 Mercedes-Benz va oferi un model complet electric în fiecare segment și că din 2025 fiecare model vândut va avea și o variantă pur electrică. Se vor lansa și 3 noi platforme EV pentru utilizarea la nivelul întregului portofoliu

Platforme EV Mercedes-Benz:

  • MB.EA pentru vehicule medii și vehicule mari de pasageri
  • AMG.EA pentru modele de performanță
  • VAN.EA pentru vehicule comerciale

Ni se pregătesc și noi modele în perioada următoare, printre care variante AMG electrice și un G-Class EV. Există și un teaser pentru conceptul Vision EQXX pentru care s-a setat ținta unei autonomii de 1000 km și un consum de peste 10 km per kWh. Se vor construi și fabrici de baterii. În această rută a schimbării către electrice se află și BMW, Volkswagen, Volvo, Ford, cât și GM.