Mercedes-AMG Project One aduce tehnologia din Formula 1 pe străzi, redefineşte hipermaşinile

0
762
Mercedes-AMG PROJECT ONE

Mercedes-AMG a lucrat o bună perioadă de timp în secret la aşa numitul Project One, iniţiativa care aduce tehnologie din Formula 1 pe o hipermaşină. E totuşi vorba despre un automobil ce poate rula pe străzi şi nu doar pe circuit, iar azi avem noi schiţe din acest proiect.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Au apărut şi câteva detalii noi, precum faptul că vom beneficia de peste 1000 de cai putere şi că eficienţa va fi la nivelul unui… Prius. Hypermaşina de la AMG costă 2.4 milioane de dolari şi foloseşte o versiune modificată a sistemelor şi motorizării de pe maşina de Formula 1 Mercedes W07. În 2017 AMG împlineşte 50 de ani, deci super vehiculul are şi rol aniversar.

Nemţii au prezentat motorul şi platforma de bază a hypermaşinii şi clipul de mai jos e pur şi simplu hipnotizant. La bază sta un motor V6 de 1.6 litri preluat de la monopostul W07 din 2014. Se ajunge la 11.000 RPM şi totul pe baza acestui motor, cu un turbocharger de mari dimensiuni. Acest mecanism e despărţit în două pe platformă, cu un compresor mare în faţa motorului şi o turbină în spate.

Mercedes-AMG Project One foloseşte o configuraţie unică de motor electric, astfel că fiecare roată frontală are propriul său motor electric independent de 120 kW. Încă 2 motoare se mai află la bord, iar porţiunea de combustie a vehiculului va produce 748 de cai putere. Cele 4 motoare electrice produc restul de 408 cai putere. Automobilul va cântări 997 de kilograme, dintre care doar şasiul cântăreşte 420 kg.

Vom vedea la bord şi o cutie automată cu 8 trepte şi trebuie spus că acest vehicul este o ediţie limitată, cu doar 275 de modele produse. Va debuta în toamna la Frankfurt Motor Show 2017.