LG G7 va primi un scanner de iris avansat; sistem ce ar putea debuta la CES 2018 luna viitoare

0
863
Scanner iris

De la Samsung Galaxy Note 7, Note 8 şi S8 încoace nu prea am mai văzut companii experimentând cu scannerele de iris. Mă gândesc că Samsung are brevete speciale şi rivalii ezită să îi calce pe coadă. LG se înhamă totuşi la această iniţiativă şi judecând după cea mai nouă scăpare ar pregăti un scanner de iris avansat pentru LG G7. Avem detalii în următoarele rânduri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Surse din Olanda afirmă că Samsung şi LG au început lucrul la sistemele de scanare a irisului cu 2 ani în urmă. Au lucrat în paralel, dar doar Samsung a implementat tehnologia. Spre deosebire de amprentă digitala şi chiar de scanarea facială, irisul este cu adevărat unic pentru fiecare om de pe Terra, indiferent dacă e vorba de fraţi gemeni sau nu. Fiecare iris are o structură unică şi folosind tehnologie infraroşu se poate cartografia aranjamentul sau la nivel ocular.

Brevet LG

Avantajul unui astfel de scanner e că îl poţi integra pe camera frontală. LG a aplicat pentru brevet la mijlocul acestui an la autoritatea WIPO, iar brevetul tocmai a apărut pe web. Menţionează faptul că e nevoie de suficientă lumină ambientală pentru detecţie și că pupila are dimensiuni variabile. Contează și distanţa de la ochi la display și e mentionat că au existat și cazuri când sistemul a fost păcălit folosind o fotografie, deşi nu am mai auzit de asa ceva, personal vorbind.

Brevet LG

LG a găsit o soluţie. Terminalul va avea o memorie dedicată, care va stoca imaginea irisului. Un senzor de expunere va detecta lumina ambientală, iar ecranul va emite lumina într-o anumită zonă pentru a spori claritatea. Apoi va începe detecţia şi nu se va mai putea păcăli sistemul. Telefonul ar putea afişa şi o imagine sau un pattern la care să se uite utilizatorul, astfel că mişcarea ochiului să fie urmărită de cameră, pentru a preveni utilizarea unei fotografii statice.

LG va fi prezentă la CES 2018 şi am putea să îl vedem pe G7 acolo, sau în cel mai rău caz măcar noul sistem de autentificare să fie prezentat în Vegas.