Leica intră pe piaţa ceasurilor cu două modele analogice: Leica L1 şi Leica L2

0
1546

Când auzim Leica în ziua de azi ne gândim la camerele de odinioară sau la optica oferită pe smartphone-urile Huawei. Aparent Leica e gata să joace totuşi şi pe alte pieţe, precum cea a ceasurilor. A lansat în această săptămână primele sale ceasuri, Leica L1 şi Leica L2 GMT, despre care aflaţi mai multe mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Nemţii au realizat aceste produse în parteneriat cu cei de la Achim Heine, designer german care a mai lucrat cu Leica şi înainte. Ca atare vedem şi câteva elemente care o iasă în evidenţă aici, precum forma cristalului folosit pentru a acoperi cadranul, care aminteşte de lentila unei camere. Rubinul de pe butonul crown include clasicul punct roşu din logo-ul Leica.

Sticla de safir este rezistentă la zgârieturi şi anti reflectivă pe ambele părţi. Fiecare dintre noile ceasuri măsoară 41 mm x 14 mm şi vine cu un corp din oţel inoxidabil. Leica marşează pe conceptul de “Made in Germany”, care ar trebui să atragă public local, dar şi internaţional, fiind garanţia calităţii practic. Leica L1 şi L2 au design similar, dar la funcţionalitate sunt diferenţe.

Spre exemplu L2 vine cu un indicator GMT şi unul pentru zi şi noapte. Produsele se vor găsi în magazinele flagship Leica începând cu această toamnă. Modelul Leica L2 vine şi într-o versiune cu carcasa din aur de 18 carate. O versiune specială Ernst Leitz Werkstatten va sosi ulterior, cu limbi roşii.

L1 şi L2 sunt ediţii limitate, cu aproximativ 400 de unităţi produse, iar preţul ar urma să fie sub 10.000 de euro, conform nemţilor. Trebuie spus că acestea sunt modele analogice complet, fără elemente smart.