Apple, Samsung şi BMW lucrează la o cheie digitală pentru automobile

0
1112

Dacă am depăşit conceptul de portofel şi de ceas, e momentul să îl depăşim şi pe cel de cheie a maşinii. BMW, Audi, împreună cu Samsung şi Apple lucrează la cheia digitală ideală pentru maşina ta. Va fi inclusă evident pe telefonul mobil.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acesta era deja şi portofel şi ceas, că tot am amintit de ele mai sus. Sunt câteva modele de maşini care permit deja deblocarea în acest mod, deci nu suntem chiar surprinşi de abordare. Deocamdată nu este o funcţie standard, totuşi. Ceea ce am amintit noi mai sus este doar vârful icebergului. Lista de firme interesată de acest proiect este mult mai mare. LG, Panasonic, Hyundai, NXP, Volkswagen şi Qualcomm vor şi ele să se implice în standardizare.

Toate s-au unit în aşa numitul Car Connectivity Consortium, pentru a crea standardul Digital Key, care va permite utilizatorilor să deblocheze maşina în siguranţă. Asta indiferent ce telefon folosesc sau ce marcă de maşină. Implementarea unui standard este vitală pentru adopţia în masă. Ideea este de a folosi NFC sau Bluetooth Low Energy pentru implementare, iar deblocarea se face pe rază scurtă de acţiune, automat sau manual.

Cheile digitale ne vor uşura viaţa când vine vorba de accesul la vehicul şi pentru alte persoane. Nu mai trebuie să batem oraşul pentru a îi împrumuta cheia soţiei sau celui mic, sau să facem copii ale cheii. Putem pur şi simplu să oferim acces din aplicaţie pe alt telefon. Evident apare şi predispoziţie la hackuri, dar asta e altă discuţie deja.