Laptopurile cu Windows 10 ARM vor avea o baterie fantastică, declară Microsoft

1
838

Se pare că ne pregătim de o nouă eră a evoluţiei laptopurilor, care se îndreaptă spre o revoluţie a autonomiei. O spune Microsoft, care afirmă că Windows 10 ARM va aduce mari schimbări la capitolul consum. Planuri legate de laptopuri cu tehnologie ARM ştiam că există de ceva vreme, dar acum avem detalii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cei de la Qualcomm erau vitali pentru proiect, urmând să includă procesorul Snapdragon 835 pe modele de laptopuri Lenovo. Recent şi ASUS a oferit indicii că ar lucra la noi notebookuri de gen. Rezultatul va fi o serie de terminale cu procesor Snapdragon şi care pot rula totuşi aplicaţiile desktop tradiţionale, mulţumită unui emulator Windows 10. Pe lângă ASUS şi Lenovo, mă aştept ca şi HP Şi Acer să intre în această zonă.

Viaţa bateriei ar urma să fie selling point aici, conform Microsoft. Qualcomm a indicat o sosire a produselor în decembrie, iar MS s-ar fi lăudat cu o viaţă a bateriei de câteva zile. Ar fi chiar “peste aşteptări”, dacă ne luăm după oficialii companiei din Redmond. Pete Bernand, program manager la Microsoft afirmă că noile laptopuri au genul de baterie care îţi permite să uiţi încărcătorul acasă, câteva zile poate.

Privim cu precauţie proiectul, pentru că rădăcinile sale vin din vremea lui Windows RT, care a fost un eşec pentru Microsoft şi a îngropat şi câteva tablete Lumia. De această dată nu mai e loc de erori.