iPad 2 anunţat oficial de către Steve Jobs! Se lansează pe 11 martie, la acelaşi preţ ca predecesorul său (Video)

0
615

Deşi se afla oficial în concediu medical, CEO-ul Apple, Steve Jobs a revenit pe scena Centrului Yerba Buena din San Francisco pentru a prezenta nouă tabletă iPad 2. Evenimentul a avut loc cu câteva ore în urmă şi a inclus şi anunţul lui iOS 4.3 şi al câtorva accesorii foarte interesante pentru iPad 2.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Jobs nu s-a ferit să atace concurența, amintind că iPhone-ul cu numărul 100 de milioane a fost vândut recent, iar 15 milioane de unităţi iPad au fost vândute în 2010. Dezvoltatorii au primit 2 miliarde de dolari de la compania din Cupertino, semn al colaborării eficiente din aceştia şi Apple. În segmentul de tablete, Steve Jobs a ţinut să ne reamintească faptul că Apple iPad are 65.000 de aplicaţii dedicate, în vreme ce Android Honeycomb are în acest moment doar 100.

Trecând peste obişnuita lista de realizări ale companiei sale, CEO-ul a ajuns şi la punctul care ne interesează cel mai mult: iPad 2 şi specificaţiile sale. Iată dotările noii tablete:

  • Procesor: 1GHz, dual core, Apple A5
  • Display: 9.7 inch, LED, multitouch, 1024 x 768 pixeli
  • Memorie: 16/32/64GB internă
  • Conectivitate: WiFi 802.11 a/b/g/n, 3G (doar modelul WiFi + 3G), Bluetooth, HDMI
  • Camera: spate – captură HD 720p la 30 fps, zoom digital 5X (fotografii); frontală – captură video VGA la 30 fps, geotagging
  • Baterie: Li-Polymer, 10 ore de funcţionare
  • Alte funcţii: busolă digitală, AGPS

Ne-a surprins faptul că tableta se va lansa la puţin timp după acest anunţ, pe 11 martie, cu un preţ de pornire de 499 dolari, ca şi primul iPad. Preţul se aplică versiunii dotate doar cu WiFi şi memorie de 16 GB, putând ajunge până la 829 de dolari, pentru varianta cu WiFi, 3G şi 64 GB memorie internă.

Mai aflăm şi că iPad 2 va fi disponibil în variante de culoare albă sau neagră şi că va fi un terminal foarte subţire, chiar mai subţire decât iPhone 4, având o grosime de doar 8.8 mm. La capitolul accesorii, am asistat la debutul unui adaptor HDMI, care costă 39 de dolari şi care va permite şi încărcarea tabletei.

În plus, iPad 2 beneficiază de o serie de carcase, sau mai bine zis huse colorate, numite Smart Covers. Acestea se ataşează gadgetului folosind magneţi şi vin în două variante de material: poliuretan (la preţul de 39 de dolari) şi piele (69 de dolari). iOS 4.3 a fost la rândul său anunţat în cadrul evenimentului, incluzând o versiune îmbunătăţită a browserului Safari, mulţumită engine-ului Nitro JavaScript, dar şi funcţia iTunes home sharing şi un AirPlay upgradat.

iOS 4.3 va implementa şi funcţia personal hotspot pe iPhone 4, iar revenind la iPad 2, tableta va primi două aplicaţii foarte atractive pe 11 martie. Acestea sunt iMovie, care permite realizarea unei editări video avansate, cu numeroase opţiuni şi efecte şi Garage Band, un soft pentru muzicieni în devenire, care vă permite să mixaţi şi compuneţi melodii. Aplicaţia include instrumente touch, peste 250 de loop-uri şi va costa 4.99 dolari.

În urma unui asemenea eveniment grandios, am putea spune că Steve Jobs nu este departe de adevăr când afirmă că 2011 este anul lui iPad 2… Timpul îi va confirma probabil spusele.