Google prezintă maşina care se conduce singură la TED (Video)

0
515

Google a prezentat recent o idee pe care o vedeam mereu în filmele SF: maşina care se conduce singură. Pasagerii pur şi simplu se urcă la bord, iar automobilul îi duce la destinaţie. Un astfel de vehicul a fost prezentat de către Google la TED (Technology Entertainment and Design), show care a avut loc în această săptămână în Long Beach.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sebastian Thurn, inginerul şef de la Google şi cel care s-a ocupat de proiectul automobilului care se conduce singur a prezentat un clip video care detaliază potenţialul acestor vehicule. Clipul prezenta maşini controlate prin intermediul unui computer şi care efectuau manevre complexe, ce implică evitarea unui cerb pe şosea, atunci când acesta sărea în faţa maşinii.

Google nu a prezentat doar un clip video participanţilor la TED, ci şi o demonstraţie live pe un circuit închis, pe care maşina condusă de AI s-a descurcat excelent. Gigantul motoarelor de căutare a programat vehiculele să conducă agresiv, profitând de faptul că avea la dispoziţie un circuit închis. Rezultatul poate fi văzut în clipurile de mai jos, iar performanţele maşinilor au surprins plăcut.