Încă o consolă retro revine: SNK anunţă Neo Geo Mini, cu 40 de jocuri incluse

0
1452

Pe lângă consolele retro inspirate de cele de sufragerie de pe vremuri, a prins şi moda consolelor “cabinet”, a celor de tip “sală de jocuri”. În Japonia se vând de ani buni, iar acum SNK readuce în acţiune seria Neo Geo. E vorba despre o nouă consolă numită Neo Geo Mini, pe care o detaliem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceasta este o versiune miniaturală a consolei clasice arcade Neo Geo, din sălile de jocuri. Această replică în miniatură cântăreşte în jur de 586 de grame şi măsoară 16 cm x 134 cm x 10.9 cm. Consola integrează un ecran de 1.3 inci şi vine cu joystick şi butoane în stil arcade. Va sosi cu ieşire HDMI şi poate fi conectată la un televizor, dacă vi se pare prea mic ecranul.

Mai sunt şi două porturi ce permit conectarea de controllere externe. Mai ştim că aceste sistem se vinde cu 40 de jocuri preinstalate şi ştim că vor exista două versiuni ale mini consolei. Una va fi mai colorată pentru ţările din Asia şi una mai monoton colorată pentru restul lumii. Cei care au avut contact cu jucăria au găsit la bord jocuri ca Metal Slug, King of Fighters şi titluri Samurai Showdown.

Din păcate nu avem preţ sau dată de lansare dar ceva îmi spune că e o ediţie limitată ce va costa sute bune de lei, sau chiar sute de euro. Seria de console Neo Geo debuta în 1990 şi a fost oprită producţia sa în 2004. Produsele au avut mare succes în Japonia şi SUA.