IFA 2018: Samsung prezintă noul SSD Samsung X5, cu tehnologie Thunderbolt 3 de generaţie nouă

1
812

Samsung a prezentat la IFA 2018 primul său dispozitiv portabil de stocare a datelor (SSD) NVMe, Samsung X5. Acest device cu design elegant se bazează pe tehnologie Thunderbolt 3 şi vine într-un format compact.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Este gândit ca spaţiu de stocare pentru creatori de conţinut şi profesionişti IT, util atunci când aceştia nu se află la birou. Permite transferul rapid de fişiere de mari dimensiuni, rezultate din filmări 4K spre exemplu. Mulţumită suportului Thunderbolt 3 avem o lăţime de bandă de 40 Gbps, de până la 4 ori mai mare decât la USB 3.1. Samsung X5 oferă o viteză de citire de până la 2800 MB/s, fiind de 5.2 ori mai rapid decât la SSD-urile portabile clasice cu interfaţa SATA şi de până la 25.5 ori mai rapidă decât la HDD-urile externe.

Noul model are cea mai rapidă viteza de scriere, de 2300 MB/s, ceea ce înseamnă că veţi transfera un video 4K de 20 GB în doar 20 de secunde. Se poate conecta fără probleme la un PC sau Mac via port Thunderbolt 3 şi vine în variante cu până la 2 TB stocare. Samsung X5 are un corp complet metalic, cu finisaj lucios şi cu o suprafaţă anti alunecare. Oferă un cadru interior rezistent la şocuri şi vine cu o carcasă metalică solidă, care face faţă la căzături accidentale, de la o înălţime de până la 2 metri.

Cu tehnologia Dynamic Thermal Guard şi un radiator este protejat contra supraîncălzirii, dar şi a răcirii exagerate. Vine cu garanţie pe 3 ani şi va fi disponibil de pe 3 septembire 2018.