IFA 2017: ASUS prezintă un nou headset de realitate mixtă la Berlin, compatibil cu Windows 10

1
662

Chiar dacă Microsoft a fost puţin în urma rivalilor săi când vine vorba de AR şi VR, compania a făcut paşi gigantici în ultimul an cu ideea de “realitate mixtă”. Şi s-au extins dincolo de HoloLens, primind aportul partenerilor hardware pentru funcţiile VR asociate lui Windows 10. ASUS spre exemplu tocmai a prezentat la IFA 2017 un headset de realitate mixtă pe care îl vedeţi mai jos. Se conectează doar la PC-uri cu Windows capabile ca dotări, trebuie spus asta.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

ASUS Windows Mixed Reality este numele acestei căşti VR/AR, care pare să vină la pachet cu două controllere. Designul este unul unic pentru segmentul acesta de produs, amintind de spatele lui HTC Touch Diamond sau ASUS ZenFone 3 Deluxe dacă vreţi, cu toate acele poligoane care ies în relief. Are şi un efect glossy pe carcasă şi cântăreşte puţin sub 450 de grame.

Designul este în stil “coroană”, care scade presiunea pe nasul utilizatorului şi pe faţa acestuia, atunci când este purtat perioade lungi de timp. ASUS Windows Mixed Reality vine cu “inside out tracking”, integrand două camere frontale care urmăresc poziţionarea utilizatorului şi mişcările sale. Preţul produsului va fi de 449 de euro şi va veni cu rezoluţie 3K pe ambele sale ecrane mici integrate.

Ar trebui să debuteze spre finalul toamnei şi vine cu materiale care “respiră” şi sunt anti bacteriene, deci nu veţi avea probleme cu transpiraţia şi microorganismele.