IFA 2011 nu a fost axat doar pe noi tablete şi smartphone-uri, ci şi pe noi camere, cum este cazul modelului JVC Everio GS-TD1. Această cameră HD oferă captură video 3D şi se bazează pe o tehnologie twin-lens. A fost prezentat şi un al doilea model, GZ-HM960, care suportă conversia din imagine 2D în 3D.

Publicitate

Revenind la GS-TD1, acest model de cameră foloseşte două lentile speciale şi 2 senzori CMOS de 3.32 megapixeli, pentru fiecare lentilă. JVC a integrat un nou engine de procesare a imaginii pe acest device, sub numele de FALCONBIRD. Acesta este capabil de procesarea simultană a două imagini Full HD, folosindu-se de un singur chip.

GS-TD1 este prima cameră video destinată consumatorilor şi capabilă de captură 3D în full HD. Device-ul se foloseşte şi de aşa-zisul “side by side format” AVCHD 3D şi de captură 2D convenţională AVCHD. Alte dotări mai includ zoom optic 3D 5x, stabilizator automatic cu axa optică, un nou engine pentru captura dinamica 3D a sunetului şi ajustare 3D a zonei de confort video.

În ce priveşte modelul GZ-HM960, acesta se diferenţiază de alte camere prin funcţia de output 2D to 3D, care tranforma imaginile 2D în 3D. Camera mai include şi un display 3D LCD de 3.5 inchi.