Iată camera GoPro care s-a întâlnit cu lava de vulcan şi a trăit să spună povestea (Video)

0
1377

Camerele GoPro, prin natura lor de camere de acţiune ajung să fie folosite la cele mai trăznite scopuri posibile, inclusiv cascadorii extreme şi excursii în zone super periculoase. Când vrei să filmezi lava proaspătă a unui vulcan totuşi intri în altă zonă, unde până şi GoPro începe să tremure de frică. Dar totuşi avem o astfel de filmare closeup cu măruntaiele Terrei.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Materialul piroclastic care a îngropat Pompei-ul este acum capturat în acţiune, scurgându-se încet-încet în faţa camerei. Cel mai inedit aspect al filmării de mai jos a unui temerar e faptul că nici măcar nu a plănuit această captură. Aparent, nefericitul posesor şi-a uitat GoPro-ul pe munte în calea lavei şi apoi a reuşit să îl ia înapoi cumva, după ce fusese lovit de valul încins.

Mai mult decât atât, jucăria, deşi serios arsă continua să funcţioneze. Miroase a campanie de marketing pentru GoPro, dar trecem peste. Erik Storm (ce nume!), un cetăţean din Hawaii care se ocupă cu turismul în acea zonă a pus camera GoPro pe o mică crăpătură care se afla fix în fata fluxului de lavă, pentru a captura imagini spectaculoase cu roca topită. Problema e că valul de material incandescent a înghiţit camera, Erik fiind distras de turiştii pe care îi ghida în zonă.

Spre final vedeţi şi flăcări şi camera pare a-şi da obştescul sfârşit. Poate data viitoare o să vedem GoPro adăugând la certificările militare şi IP68/67 şi “rezistenţa la lavă”.