Huawei vinde laptopurile MateBook cu Linux la bord mai nou

1
1203

Se pare că Huawei nu are doar o alternativă la Android pregătită pentru telefoanele sale, ci şi o alternativă la Windows pentru laptopuri. Până să fie gata HarmonyOS, aflăm că Huawei a început să vândă în China laptopuri cu Linux la bord.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre 3 modele MateBook, care se vând în China cu Deepin Linux preinstalat. Laptopurile Huawei au fost foarte apreciate în ultimii ani, pentru calitatea construcţiei, performanţă şi preţul destul de atractiv. Cu toate acestea, interdicţia impusă de americani în mai a pus în pericol şi acest proiect. În iunie Huawei începea să anuleze comenzile de componente pentru laptopuri, spre exemplu.

Ei bine, acum aflăm că Huawei vinde modelele Huawei MateBook 13, MateBook 14 şi MateBook X Pro prin magazinul VMALL în China, cu Deepin Linux la bord. Deepin este o distribuţie chinezească de Linux, care are propriul său desktop environment. Sunt şi preţuri foarte bune, pentru că s-au tăiat 42 de dolari pentru Matebook 13 şi 14, probabil banii pentru licenţe Windows.

E posibil ca Huwei să piardă dreptul de a folosi Windows pe laptopurile sale, în urma disputei cu SUA, iar chinezii sunt pregătiţi. Microsoft a făcut recent ceva tam-tam în State, numind “neamerican” modul în care Huawei este atacată. Încă nu avem laptopuri Huawei cu Linux disponibile în Vest, totuşi. Huawei a renunţat pe laptopurile sale la butonul clasic de Windows, în favorea unei taste Start şi atât.

Deepin este disponibil şi în limba engleză şi are o funcţie Cloud Sync, care îţi permite să sincronizezi setări de sistem în cloud.