Cu doar câteva zile în urmă vă informam că producătorul de chipset-uri TSMC pregătește o expansiune datorită comenzilor mari primite pentru dezvoltarea de procesoare folosite în mediul AI. Și Huawei se pare că are în plan lansarea unui asemenea chip, detaliu dezvăluit astăzi.

Publicitate

Firma chineză confirmă decizia odată cu distribuirea unor materiale teaser online, semn că lansarea este foarte aproape. Un asemenea procesor va fi utilizat pe diferite produse, de la boxe inteligente echipate cu asistenți vocali și până la sisteme de șofat autonom unde AI-ul va fi elementul central.

Huawei

Chiar Huawei ține să menționeze aici că AI nu înseamnă doar un asistent vocal și că este momentul să aflăm ce este cu adevărat AI-ul și ce face, unde trăiește și cu ce ne va schimba viața. Poate că acest pas servește și pe post de indiciu cu privire la o eventuală dezvoltare a unui asistent vocal Huawei pe viitor.

Aparent, lansarea acestui prim chip AI va avea loc odată cu prezentarea lui Kirin 970, procesor din urmă ce va ajunge pe phablet-ul Mate 10!