Huawei intră pe piaţa monitoarelor curbate de gaming

0
1035

Huawei s-a extins mult în ultimii ani în alte segmente decât cel clasic al telefoanelor. A început să lanseze laptopuri, inclusiv unele de gaming, dar şi ceasuri, brăţări de fitness şi acum ţinteşte şi spre piaţa monitoarelor de gaming. Digitimes citează surse din Asia, scriind că Huawei va intra în curând pe piaţa monitoarelor curbate de gaming

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Doreşte să concureze cu Xiaomi în acest segment, dar şi cu Samsung, care a lansat recent noi modele Odyssey. Huawei va apela la outsourcing, iar producţia de monitoare standard (non gaming) va reveni celor de la BOE Vision-Electronic Technology, o filială a BOE Technology. Iniţial se vor produce 2-3 modele. Huawei va mai subcontracta şi firma TPV Technology, doar că acolo va comanda monitoare curbate de gaming, în cantitatea de 1 milion de unităţi.

Diagonalele vor fi undeva pe la 27-34 inch. Huawei nu se opreşte aici şi pregăteşte şi un desktop PC, cunoscut sub numele de Qingyun W510, cu procesor HiSilicon Kunpeng 920 3211K de 7 nm la interior. Va rula Unity, o variantă chinezească Linux şi va realizat alături de compania CEC (China Electronics Corporation). Huawei nu e chiar străină de monitoare, ea realizând televizoare high end sub brand Honor, iar acelea vin cu Harmony OS la bord. Tot Honor a lansat şi seria de laptopuri de gaming Hunter cu plăci ce merg până la RTX.

În august am avut o scăpare de monitoare Huawei cu refresh rate de 240 Hz, deci ar putea fi chiar acelea noi de gaming.