HTC stă pe bară în proiectul Windows 8; Parteneriatul Microsoft + HTC şchioapătă serios

0
562

Dintr-un motiv sau altul Microsoft nu acceptă să colaboreze cu HTC pentru a lansa terminale Windows 8 produse de compania taiwaneză. Această informaţie a venit de la o sursă citată de Bloomberg şi care nu a dorit să fie numită, deoarece a asistat la negocieri confidenţiale.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Să vă explic situaţia: HTC a primit interdicţie de la Microsoft la alăturarea în proiectul Windows 8 şi asta deşi HTC avea mare nevoie de o metodă de extindere în această perioadă. Şi spun asta deoarece predicţiile companiei pentru vânzările pe trimestrul 2 au scăzut recent cu 13%, în ciuda succesului seriei One. Acţiunile au scăzut între timp la cea mai joasă cotă din ultimii 2 ani, iar Microsoft ar fi blocat implicarea HTC din două motive: taiwanezii nu vand destule terminale şi nu au experienţa amplă în fabricarea de tablete.

HTC, creatorul primului telefon cu Android la bord va rămâne pe bară deocamdată, deşi ei au în portofoliu câteva terminale Windows Phone foarte reuşite, deci au mai colaborat cu succes cu Microsoft. Taiwanezii au pierdut 68% din valoarea acţiunilor în ultimul an şi privesc cu îngrijorare cele mai noi provocări: lipsa de înţelegere din partea Microsoft şi problemele de stoc ale Qualcomm, furnizorul său principal de procesoare. Nu e totuşi cazul să ne îngrijorăm prea tare pentru producătorul asiatic, care are totuşi un portofoliu solid de telefoane şi aparent ar pregăti şi un phablet de 5+ inch, conform zvonurilor…