Google Stadia are magazinul de jocuri accesibil din browser, de pe PC

0
1593

Google Stadia este serviciul de streaming de jocuri al celor de la Google şi mai include şi un Store. E vorba despre un magazin de jocuri, pe care îl poţi accesa din browser mai nou. La debut Stadia a avut recenzii mixte sau chiar negative, în special din cauza lipsei de funcţii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul magazin se poate deschide din browserul Chrome de pe desktop şi poate fi accesat dacă eşti logat în contul Google. Jocurile Featured sunt sus şi alte titluri sunt împărţite în categorii. Văd nişte nume AAA aici, precum Mortal Kombat 11, Destiny 2, Tomb Raider, RAGE 2 şi Shadow of the Tomb Raider, dar şi RDR 2. Dacă dai click pe un joc, ajungi pe pagina sa dedicată, care include capturi de ecran, un trailer, informaţii şi butonul de „Buy”.

Până acum magazinul Stadia este disponibil doar din aplicaţia de smartphone. Preţurile par să fie similare cu cele de pe Steam, ba chiar mai mari în unele cazuri. Vă reamintesc că Google Stadia a debutat pe 20 noiembrie 2019, cu 22 de jocuri. Există opţiunea de Bundle Premiere Edition de 129 de dolari, iar din 2020 veţi avea şi o variantă gratuită de Stadia. Trebuie subliniat că îţi vei cumpăra singur jocul pentru a îl juca pe telefon, tabletă, PC, TV şi Chromecast.

Abonamentul Stadia Pro aduce gaming la rezoluţie 4K şi 60 FPS, dar la debut îi lipseau suportul pentru căşti Bluetooth, captura şi partajarea de gameplay către YouTube sau integrare cu Google Assistant. Latenţa e încă mare, dar controllerul dedicat a fost apreciat de revieweri.