Google plasează comenzi pentru un Pixelbook detaşabil, cu ecran de 12 inch

0
1010

Se pare că Google ar pregăti şi alte versiuni derivate ale laptopului său Pixelbook, inclusiv un detaşabil cu ecran de 12 inch. Informaţiile vin de la Digitimes, care citează surse din cadrul furnizorilor de componente. Google anunţa chiar săptămâna trecută Pixelbook-ul cu ecran rotativ la 360 de grade şi suport touch.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acum furnizorii de componente afirmă că o versiune detaşabilă, căreia îi putem înlătura ecranul ar fi în producţie. Quanta Computer a prins contractul şi va fi vorba despre un model cu diagonală de 12 inch. Quanta a refuzat să comenteze pe seama comenzilor şi clienţilor săi. Google lansa primul Chromebook Pixel în anul 2013 şi a doua generaţie în 2015. În acest an am ajuns la modelul PixelBook, cu dotări ceva mai high end şi format rotativ.

În ultimii ani Acer, ASUS, Lenovo sau Samsung au ridicat ştacheta, realizând modele Chrome OS cu dotări high end. Recent a ajuns şi Play Store pe aceste laptopuri, dar şi Google Assistant, blurând tot mai mult linia dintre Chrome şi Android. Dorinţa Google s-a îndeplinit în mare, cea de a acapara segmentul educaţional din State, unde ocupă 58% din piaţa terminalelor mobile în sectorul K12.

Windows are o cotă de 22%, iar iOS 14%. Un Pixelbook detaşabil duce şi la teoria că vom vedea multiple variante ale terminalului, inclusiv unele midrange şi entry level.