Google Home suportă acum multiple comenzi date deodată

0
714
null

Unii îşi strigă câinele şi pisica când intra prima oară pe uşă. Alţii îşi strigă soţia sau pe cel mic, dar unii preferă să vorbească cu Amazon Echo sau Google Home. Acum îi puteţi rosti difuzorului inteligent Google cu asistent virtual comenzi mai complexe, prin intermediul unei actualizări.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Marea problemă a asistenţilor virtuali (Google Assistant aici) e că acceptă de obicei doar o singură comandă sau cerinţă la un moment dat. Ei procesează doar un task de a deschide o aplicaţie, doar o întrebare legată de cultură generală de exemplu sau o comandă de a trimite un mesaj să zicem. Abia după ce e rezolvat primul “querry” se trece la al doilea şi tot aşa. Lucrurile se schimbă acum că mai mulţi utilizatori de Google Home au remarcat faptul că difuzorul inteligent suportă multiple comenzi deodată.

Deocamdată ar fi vorba de două comenzi, iar cei de la CNET au descoperit că îi poţi cere lui Google Home să deschidă televizorul, dar şi să îţi spună cum va fi vremea, în aceeaşi frază. Nu mai e nevoie să laşi spaţiu între ele sau să efectuezi comenzi separate. Reţineţi că nu e vorba aici despre funcţia Routines anunţată în octombrie, ci despre altceva.

Routines este o funcţie anunţată odată cu Google Pixel 2, care permite crearea unui soi de macro de comenzi, care printr-o singură comandă vocală poate declanşa o serie de acţiuni. Spre exemplu dacă spuneţi “Bună dimineaţa” va porni o serie de comenzi, precum deschiderea jaluzelelor, ajustarea termostatului, pornirea espressorului şi aşa mai departe.

Deocamdată, revenind la funcţiile noi ale lui Google Home, el va permite să înlănţuiţi două comenzi vocale, dar sunt sigur că vor fi acceptate mai multe pe viitor.