Huawei pregăteşte un joystick special pentru headsetul VR Daydream; Iată câteva schiţe scăpate online

0
799

Huawei este doar una dintre companiile producătoare de telefoane care lucrează cu Google la proiectul Daydream. Daydream este o platformă VR lansată de Google cu mai bine de un an în urmă şi care are propriul tip de headset VR. Huawei pregăteşte un controller nou pentru un astfel de headset, judecând după schiţele de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Joystickul pare să fie tipic, similar cu cel oferit de Google pe prima versiune de Daydream View. Scăparea pe care o vedeţi aici vine de la FCC, deci ne pregătim de o lansare în SUA. Controllerul de aici este unul bazat pe Bluetooth şi include un buton Return, unul de volum, indicator luminos, buton Home, trăgaci şi o zonă touch mai amplă, tot cu rol de input.

Trăgaciul are un design mai ergonomic decât până acum, iar touchpadul e generos. Deocamdată Huawei are oficial doar două telefoane compatibile cu Daydream VR şi anume Mate 9 Pro şi Mate 9 Porsche Design. Cerinţa principală pentru suportul Daydream e ca terminalele să aibă ecran Quad HD, iar noul Huawei Mate 10 Pro are doar suport Full HD+ spre exemplu.

Mate 10 are totuşi rezoluţie QHD, dar e ceva mai greu de găsit. Poate Huawei P11 să rezolve problema la început de 2018 sau poate că Huawei va accepta compatibilitatea şi cu alte headseturi. La urma urmei face deja asta pentru Huawei 360 VR Panoramic Camera.