Google anunţă noul Android Automotive OS pe vehiculul electric Volvo Polestar 2 2020

0
1113

Google trece la nivelul următor de platformă auto, lansând Android Automotive OS pe un vehicul electric cunoscut drept Polestar 2 2020. Până acum Android Auto era principalul pariu făcut de Google în zona auto, dar acum vine cu o variantă diferită de platformă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Polestar 2 este o maşină electrică de la Volvo, o creaţie a unui grup experimental în cadrul companiei. Vehiculul inaugurează Android Automotive şi ar trebui să debuteze în acest an. Deja a fost deschis proiectul spre dezvoltatori, care au SDK-urile aferente pentru dezvoltare de aplicaţii. Android Automotive este diferit de Android Auto, fiind mai puternic şi de sine stătător.

Android Auto este un sistem asociat telefoanelor, care proiectează o interfaţă folosind ecranul de bord al maşinii. Este un rival pentru Apple CarPlay. Android Automotive rulează direct pe hardware-ul maşinii, deci nu are nevoie de un telefon asociat. În cazul maşinii Volvo Polestar 2, totul se petrece pe un ecran tactil de 11 inch, care oferă acces la aplicaţii, media şi funcţii ale maşinii. Veţi putea vedea nivelul bateriei, naviga cu Google Maps, descarca aplicaţii şi controla încuierea portierelor.

Puteţi încuia maşina de la distanţă de pe telefonul Android. Printre aplicaţiile inaugurate pe platformă se numără Spotify, dar multe altele vor sosi pe viitor, începând cu cele de navigare. Android Auto a fost criticat pentru lentoare de multe ori, dar Android Automotive ar rezolva problema, rulând direct pe maşină.

Prima versiune de Polestar 2 2020 va costa 63.000 de dolari cu o baterie de 78 kWh, ce generează până la 408 de cai putere. Autonomia este de 442 kilometri. Va exista şi o versiune de 55.000 de dolari.