Gmail simplifică interacțiunea cu documentele Office; Pot fi editate acum direct din atașamentele e-mail

0
960
Gmail

În ultima perioadă cei de la Google au adus multe noutăți pentru Gmail, iar astăzi sosește încă ceva util. Descoperim că procesul de interacțiune cu documentele Office atașate în e-mailuri device mai simplu. De acum aceste documente vor putea fi editate direct din Gmail simplu și rapid.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

După cum probabil știți, Google Workspace oferă de ceva timp compatibilitate cu fișiere Word, PowerPoint și Excel. Cu toate acestea, documentele cu pricina trebuiau importate în Google Drive pentru a le putea edita sau modifica – iar atașamentele Office din e-mail erau disponibile doar pentru vizualizare.

De acum înainte însă, acest proces este simplificat. Putem deschide și edita direct un document Office folosind editorul Google Docs prin simplul click pe fișierul în cauză, la fel cum am proceda și cu un document din Google Docs. De asemenea, această nouă funcție de editare nu va converti fișierele Office în fișiere Google Docs, ci va pătra formatul original.

Ce mai aflăm este că Gmail va permite utilizatorilor să răspundă email-ului original care va include documentul Office actualizat. Nu va fi nevoie de descărcarea acelui document și reatașarea sa în email. Google mai lucrează și la îmbunătățirea afișării documentelor în ceea ce privește orientarea și suportul de imagini.