Continuă pleiada lansărilor de laptopuri high end şi după modelele Acer Predator e rândul celor de la Gigabyte să reacţioneze. Ei plusează cu un model gata de acţiune VR, cunoscut drept Gigabyte Aero 15.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Gigabyte e mai degrabă cunoscută pentru componente, decât pentru PC-uri sau laptopuri. De aceea putem spune că acest debut este o surpriză. Avem de-a face aici cu un laptop din gama prosumer şi care face faţă cu brio şi în zona de gaming. După cum indică şi numele, terminalul are un ecran de 15.6 inch, “îndesat” pe un corp ideal pentru un laptop cu ecran de 14 inch. Rezoluţia este Full HD pentru varianta actuală şi 4K pentru cea care vine în iunie.

Nou venitul cântăreste 2.1 kg şi măsoară 19.9 mm în grosime, deci e destul de compact. Ecranul lui Aero 15 e calibrat după tehnologia X-Rite Pantone, iar la interiorul laptopului se află un procesor Intel Core i7-770HQ Kaby Lake şi 16 GB RAM. De partea grafică se ocupă o placă Nvidia GeForce GTX 1060, care face faţă cu brio solicitărilor VR. Gigabyte a inclus şi o tastatură personalizabilă cu iluminare LED şi 16.8 milioane de culori afişate per tastă.

Nu stă rău deloc acest model pe partea de conectivitate, unde găsim un port Thunderbolt 3, unul HDMI 2.0, un Mini DisplayPort. Ultimele două porturi oferă suport pentru output dual 4K. Aero 15 ar treubi să ofere 10 ore de funcţionare şi va sosi pe negru, verde şi portocaliu. Se poate achiziţiona chiar acum şi costă 1899 dolari.