George Hotz, omul care vrea să ne transforme toate maşinile în vehicule autonome prezintă noi sisteme comma.ai (Video)

0
953

Cum orice super erou are şi un super inamic, am putea spune că pentru Elon Musk super inamicul este George Hotz. Cei doi au avut dispute pe Internet, mai ales când George, celebrul om care a hackuit consola PlayStation şi iPhone-ul a declarat că a creat un kit ce face orice automobil autonom. Acum Hotz a acordat un interviu amplu, devenit un soi de conferinţă de presă şi platformă pentru ideile sale.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Geohot a fost invitat special la conferinţa Autonomy din Paris, dar nu a putut fi acolo fizic, deci a participat via Skype. Principalul său proiect din ultimii ani a fost comma.ai, companie care se ocupă cu transformarea automobilelor în vehicule self driving. În mod inedit, George a comparat Tesla şi sistemul său Autopilot cu Apple, iar soluţiile comma.ai cu Android.

Marea problemă pe care tânărul o vede la producătorii auto e lipsa de disponibilitate pentru actualizări software, mai ales cele over the air. Lipsa lor e practic un pretext pentru dezastru, buguri, probleme. În mare George are totuşi o părere bună despre Tesla, mai ales despre zona lor self driving, unde tânărul chiar ar fi lucrat pentru o scurtă perioadă de timp.

Nu am scăpat şi fără o anunţare de produs nou şi anume EON Dashcam DevKit, un sistem ce include o cameră de bord şi un mini computer, cu chffrplus, Waze şi Spotify. Toate aceste soluţii se integrează în ecosistemul comma.ai, iar sesiunile de şofat sunt urcate în cloud. Apoi le puteţi vedea pe telefonul cu Android sau iOS via chffr. EON se poate conecta şi la toţi senzorii de pe automobil şi totul este open source şi complet deschis dezvoltatorilor, cam ca Android.

Chiar Geohot a declarat că doreşte ca sistemul său să fie Androidul automobilelor autonome. Pe de o parte are dreptate că nu putem avea un univers cu 15 ecosistemuri şi OS-uri pentru maşini, dar chiar dacă ar fi unul singur, ar trebui să fie tare bine pus la punct. Vă recomand să priviţi întreaga prezentare pe Skype, pentru că George Hotz e un personaj fascinant, cu câteva idei foarte bune.