Facebook Gaming a debutat pe Android, ca rival pentru Twitch şi YouTube

0
1160

Facebook îşi ia în serios proiectele de gaming şi tocmai a lansat o aplicaţie Facebook Gaming pe Android. Acest rival pentru Twitch şi YouTube va permite atât să vă jucaţi jocuri pe Facebook, cât şi să partajaţi sesiunea de gaming, dar şi să urmăriţi streamerii preferaţi. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Iniţial aplicaţia de Android Facebook Gaming trebuia să debuteze în iunie, dar inginerii FB s-au mişcat mai rapid, profitând de ascensiunea uriaşă a game streaming-ului din această perioadă. Facebook a strâns 700 de milioane de oameni care joacă activ jocuri pe platformă să lunar, din totalul de 2.5 milarde de utilizatori. Lansarea unei aplicaţii dedicate de gaming era doar o chestiune de timp. Până acum aveam doar un tab de Gaming dedicat în aplicaţie, iar acum am trecut la nivelul următor. Ideea este de a implica activ gamerii în fluxurile video de jocuri, cu comentarii, like-uri şi partajări.

În plus, fanii pot interacţiona cu streamerii lor preferaţi sau se pot apuca chiar ei de streaming. Va exista şi o versiune de iOS a aplicaţiei la un moment dat. Facebook Gaming a avut un an 2019 excelent, numărul de ore de vizionări din decembrie 2019 fiind cu 210% mai mare decât în decembrie 2018. Facebook are şi parteneriate cu nume mari pentru a îşi promova platforma, de la Gonzalo ZeRo Barrios la Corinna Kopf şi campioana UFC Ronda Rousey.

Twitch şi YouTube domină totuşi industria de game streaming, primul cu 61% din orele vizionate în decembrie 2019, în vreme ce YouTube are 28%. Pe locul 4 este Microsoft cu al său Mixer, împins în faţă de parteneriatul cu vedeta eSports Ninja. Facebook văd că se inspiră de la Omlet Chat şi a pus un buton de “Go Live” în aplicaţie pentru a face live streaming-ul mai facil pentru toată lumea. Odată ce o persoană e live, stream-ul va apărea automat pe pagina sa de Facebook.

Există şi programe de monetizare, precum Level Up. FB va obţine bani luând comisioane din “steluţe”, adică donaţiile trimise de fani către streameri. Puteţi descărca aplicaţia de aici.