Apple ar pregăti un controller de gaming pe care îl va lansa în acest an sau în 2021

0
628

Apple a tot fost asociată cu diferite proiecte de gaming pe parcursul anilor, dar majoritatea au rămas zvonuri. Practic în afară de Apple Arcade şi AR firma din Cupertino a stat departe de lumea jocurilor. Acum aflăm că ar putea pregăti un controller de gaming, care va sosi în 2020 sau 2021.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Trăim în epoca în care e foarte uşor să conectezi controllerul de PS4 la telefonul cu Android sau iOS. Iar telefoanele de gaming tot primesc controllere mai mult sau mai puţin complexe. Un tweet al unei surse cunoscute ca L0vetodream afirmă că Apple ar fi dezvoltat propriul său controller. Ce e drept am avea nevoie de aşa ceva în tandem cu un Apple TV 4K, mai ales ca să joci jocuri cu telecomanda sa e puţin spus incomod. Zvonurile se aliniază oarecum şi cu cele despre un Mac de gaming.

Dacă Apple va crea propriul său controller de gaming, va permite ca el să fie utilizat atât cu iPad-uri, iPhone-uri, Mac-uri, dar şi Apple TV. Şi pentru că e greu să reinventezi roata, va fi probabil un accesoriu similar cu ce oferă Sony, Microsoft, Google cu Stadia şi alte companii de gen. Ar trebui să aibă două thumbstickuri, butoane shoulder, 4 butoane de acţiune şi un D Pad. Nu ar strica să aibă şi ceva iluminare cool, feedback haptic şi microfoane, dar cred că deja am pretenţii prea mari, demne de de un rival Sony Dualsense.