Facebook Games primește îmbunătățiri devenind acum o platformă de cloud gaming și streaming pentru Android și web

0
807
Facebook Gaming primește îmbunătățiri devenind acum o platformă de cloud gaming și streaming pentru Android și web

Facebook este cea mai recentă companie care se alătură competiției cu o nouă platforma de Cloud Gaming. Astăzi, rețeaua de socializare a anunțat că platforma sa de jocuri Facebook Games, care concurează cu Twitch, YouTube și Microsoft de ceva timp, primește primele sale jocuri cloud disponibile pe web și Android.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Deocamdată, jocurile cloud oferite de Facebook sunt gratuite și seamănă cu cele pe care le puteți găsi pe smartphone-uri și tablete. Puteți juca aceste jocuri folosind mouse-ul și tastatura pe PC și folosind comenzi tactile pe Android. Primul val de jocuri cloud disponibile acum în SUA include:

  • Asphalt 9: Legends
  • Mobile Legends: Adventure
  • PGA TOUR Golf Shootout
  • Solitaire: Arthur’s Tale
  • WWE SuperCard

Compania a declarat: “Accesul la jocurile cloud de pe Facebook se va desfășura în SUA, disponibil inițial în California, Texas și statele din nord-estul și Atlanticul Mijlociu, inclusiv, Massachusetts, New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island, Delaware, Pennsylvania, Maryland, Washington, DC, Virginia și Virginia de Vest. Vom extinde accesul regional în lunile următoare pe măsură ce extindem infrastructura necesară pentru lansarea jocurilor cloud în SUA”

 

Primele jocuri sunt disponibile pe desktop din browser-ul web, iar pentru utilizatorii Android, prin aplicația standard Facebook. De asemenea, rețeaua socială a fost împiedicată de către Apple să lanseze serviciul, în App Store, declarând:

“Chiar și cu noua politică privind serviciile pentru Cloud Gaming, nu știm dacă lansarea în App Store se va realiza curând. Există, desigur, soluția de rulare în browser, însă există limitări în ceea ce putem oferi momentan prin intermediul Safari.”

În mod interesant, anunțul de astăzi nu menționează parteneriatul Facebook cu Microsoft pentru Project xCloud. Când Microsoft a anunțat apariția Mixer la începutul acestui an, gigantul a declarat că va aduce jocurile Xbox pe Facebook Gaming prin intermediul Project xCloud. Pare-că rețeaua de socializare lucra la propria platformă de cloud gaming înainte de acest parteneriat cu Microsoft.

Există speranțe pentru Facebook Gaming cu o așa concurență?

Abordarea Facebook este cu siguranță mai prudentă decât a concurenței. Microsoft are în prezent peste 100 de jocuri disponibile pe telefoanele Android pentru abonații Xbox Game Pass Ultimate. Google oferă doar câteva jocuri gratuite în fiecare lună abonaților Stadia Pro. Noua platformă Amazon pare să aibă un potențial mai mare datorită popularității oferite de Twitch, deși serviciul este în prezent în stadiul beta în SUA. Și alte companii precum EA sau Verizon s-ar putea alătura în curând în această competiție.