Eye-Fi, cardul SD de 2GB cu suport hotspot si geotagging

0
553

Eye-Fi tocmai a anuntat un nou model de card de memorie SD, cu suport WiFi, iar cardul original de 100 de dolari a fost rebranduit si numit “Eye-Fi Share”. Acestuia i se alatura “Eye-Fi Home”, un card de 80 de dolari care va inlocui toate cablurile pe care le utilizati cu noul trend al transferului wireless. Ultimul model pe lista lansarilor este “Eye-Fi Explore”, cardul SD de 130 de dolari, care suporta geotagging. Retineti faptul ca toate aceste produse au o memorie de 2GB.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Una dintre marile probleme ale primului model a fost faptul ca acesta functiona doar in tandem cu hotspoturi preconfigurate. Din fericire, modelul Exporer rezolva aceasta problema, fiind compatibil cu peste 10.000 de hotspoturi din SUA. Astfel, fotografii amatori isi vor putea descarca operele direct pe Flickr si vor dezvalui lumii intregi locul in care a fost facuta poza prin intermediul functiei geotagging.

Aceasta functie nu foloseste GPS-ul, deoarece s-ar consuma enorm de multa energie pe camera dumneavoastra digitala. In schimb, Explore utilizeaza triangularea WiFi, ca si in cazul lui iPhone si iPod Touch, ba chiar si acelasi serviciu ca acestea, Skyhook. In cazul in care cardul nu se poate conecta la un access point WiFi, el va retine informatiile necesare pentru geotagging si va stabili locatia mai tarziu, atunci cand il veti conecta la un PC.

Pretul lui Explore include un an de acces gratuit la hotspoturi.

Sursa