Epson prezintă un “televizor fără ecran” cu diagonală de 130 inch, de fapt un super proiector laser

1
1272

Îi mai ţineţi minte pe cei de la Epson? Au produs imprimantele matriciale care ne-au marcat copilăria şi pe care încă le mai găsim la oficiile poştale. Au evoluat mult de atunci şi mai nou produc echipamente high end de divertisment. Un exemplu este cel de mai jos, de “televizor fără ecran”, pe bază de proiecţie laser.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Trebuie spus că Epson este de fapt un mare jucător pe piaţa de proiectoare casnice, deţinând o cotă de piaţă de 53% în Statele Unite. Avantajul acestei firme e că propune produse cu preţuri accesibile şi dotări bune, mai ales rezoluţii de top. Revenind totuşi la noul produs, se numeşte Home Cinema LS100 Laser Display şi este un proiector ultra short throw, capabil să proiecteze imagini de până la 130 de inch în diagonală.

Proiecţiile se fac de aproape, reţineţi asta, un mare avantaj faţă de rivali. Epson afirmă că dacă folosim un panou special de proiecţie calitatea va fi la nivelul unui ecran LCD de televizor. Preţul produsului este de 3000 de dolari, ceea ce nu sună rău deloc, dacă ne gândim ca un televizor de 75 inch de calitate costă undeva la 2500 sau 2800 de dolari.

Pe de altă parte sună absurd o diagonală de 3.3 metri, ceea ce ne arată conversia celor 130 inch. Asta face din acest proiector un produs ideal mai degrabă pentru baruri, vile, restaurante şi alte locuri de gen. LS100 poate totuşi ajusta zona de proiecţie la 55 inch, 75 inch sau 95 inch. Luminozitatea este de 4000 lumens, iar contrast ratio-ul este de 2.500.000:1, deci negrul va fi adânc.

Încă un plus e faptul că acesta este un proiector fără lampă, deci nu mai are viaţă limitată. Mecanismul laser va oferi în jur de 30.000 de ore de proiecţii fără probleme.