Electronic Arts cumpără Glu Mobile pentru suma de 2.4 miliarde de dolari

0
618
Electronic Arts
Electronic Arts cumpără Glu Mobile pentru suma de 2.4 miliarde de dolari

Electronic Arts tocmai ce a anunțat că plănuiește să cumpere un nou studio de gaming. Se pare că gigantul va achiziționa Glu Mobile, o companie care dezvoltă jocuri pentru Android și iOS. Aceasta ar fi a doua achiziție importantă a EA după achiziționarea Codemasters, la sfârșitul anului trecut.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Studioul Glu a devenit popular după lansarea jocului Kim Kardashian: Hollywood. Au urmat și alte titluri precum Tap Sports Baseball, Dine Dash Adventures și Disney Sorcerer’s Arena. Totodată, publisherul este cunoscut întrucât oferă titluri 3D create cu buget relativ mare, gratuit. Aceste jocuri generează profit ani de zile prin intermediul microtranzacțiilor.

Pe acest model de afacere vrea să meargă și Electronic Arts în viitor. Totodată, vestea a fost deja confirmată și de către CEO-ul EA, Andrew Wilson. Echipele celor două companii urmează să colaboreze, iar scopul EA este de a deveni “cea mai mare plaformă pe zona mobile din lume“. Nick Earl, directorul executiv Glu, a declarat că această tranzacție reprezintă punctul culminant al muncii depuse de către echipa Glu Mobile. Ambele companii speră ca acest parteneriat să ducă la rezultate financiare și operaționale puternice.

Bineînțeles, după acest anunț, acțiunile Glu Mobile au urcat cu 34%, în timp ce acțiunile Electronic Arts au crescut cu 1.4%. Potrivit VentureBeat, noua achiziție va adăuga aproximativ jumătate de miliard de dolari la veniturile anuale ale EA. În ultimele luni, aceste venituri au totalizat 5.67 de miliarde de dolari.