CD Projekt Red a fost victima unui atac cibernetic; Codul sursă a lui Cyberpunk 2077 și a lui The Witcher 3 au intrat în posesia hackerilor

0
378
CD Projekt Red a fost victima unui atac cibernetic; Codul sursă a lui Cyberpunk 2077 și a lui The Witcher 3 au intrat în posesia hackerilor

CD Projekt Red, compania care a reintrat în atenția publicului după lansarea jocului Cyberpunk 2077, a avut parte de un atac cibernetic. Se pare că hackerii au reușit să fure atât codul sursă al noului Cyberpunk 2077, cât și pe cel al lui The Witcher 3. Studioul polonez crede că datele personale sunt în siguranță.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dezvoltatorul a distribuit o declarație despre atac pe Twitter, cât și nota de răscumpărare pe care a primit-o. Pe lângă codul sursă, hackerii susțin că au furat documente referitoare la resurse umane, relații cu investitorii și altele. Totodată, aceștia amenință că vor vinde sau vor oferi presei toate informațiile dacă CD Projekt Red nu ajunge la un acord cu ei în termen de 48 de ore.

CD Projekt Red a confirmat că atacul a avut loc, dar spune că nu va negocia cu infractorii cibernetici în ciuda amenințărilor. Compania poloneză spune ca sunt conștienți că acest lucru va duce în cele din urmă la publicarea datelor compromise. De asemenea, aceștia spun că au început demersurile pentru a atenua consecințele în cazul publicării acestor date.

Se pare că atacul a venit în urma lansării controversate a lui Cyberpunk 2077. Din câte știți probabil, jocul avea o mulțime de bug-uri la debut, mai ales pe consolele PS4 și Xbox X. Acest lucru a dus chiar la eliminarea acestuia din PlayStation Store.  Echipa de hackeri declară în mesajul trimis că imaginea publică a companiei va avea de suferit.

CD Projekt Red a declarat că backup-urile sale sunt încă intacte. Câteva dintre dispozitivele sale ar fi fost criptate de hackeri, dar în ciuda acestui fapt, compania a scăpat destul de ușor. Se pare că publisherul a început deja să-și restabilească copiile de siguranță. Totodată, studioul polonez lucrează împreună cu forțele de ordine care investighează furtul de natură cibernetică.