EA cumpără Codemasters pentru suma de 1.2 miliarde de dolari

0
836
EA
EA cumpără Codemasters pentru suma de 1.2 miliarde de dolari

Electronic Arts a anunțat astăzi că va cumpăra Codemasters, studioul renumit pentru dezvoltarea de jocuri racing, pentru suma de 1.2 miliarde de dolari.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceasta este o achiziție destul de importantă pentru EA, compania fiind cunoscută pentru seriile sale Need For Speed și Burnout. Totuși, printre titlurile racing de la Codemasters se numără serii cu greutate precum DIRT, DIRT Rally, Grid și Project Cars.

Nu e nicio îndoială că experiența Codemasters va ajuta compania la îmbunătățirea propriilor titluri. EA declară  însă că Codemasters va fi utilă din mai multe puncte de vedere, inclusiv servicii de operare, game analytics și tehnologia oferită. De asemenea, Codemasters va obține accesul la motion capture și noi tehnologii de dezvoltare marca EA.

Președintele Codemasters, Gerhald Florin a declarat astăzi; “Electronic Arts și Codemasters împărtășesc ambiția de a fi lideri în industria de jocuri racing. Credem că această uniune ar oferi un viitor interesant și prosper pentru Codemasters. Colaborarea va permite echipelor noastre să creeze, să lanseze și să ofere jocuri mai bune pentru publicul larg.”

Planurile post-achiziție nu sunt încă foarte clare, întrucât va mai dura până când Codemasters va opera în întregime sub umbrela EA. Companiile speră ca achiziția să se filnalizeze în primul trimestru al anului 2021. La un moment dat în viitorul apropiat, totuși, ne așteptam ca portofoliul Codemasters să se alăture portofoliului de titluri EA.