La începutul acestui an apărea un concept foarte interesant de dubiţă de la Volkswagen, cunoscut drept Volkswagen I.D. Buzz. Se remarca printr-un design futurist, cu elemente clasice, dar şi prin farurile sale LED. Acum aflăm că varianta sa finală a intrat în producţie.

Publicitate

Noul model se numeşte Volkswagen Microbus şi decizia de a îl produce a venit odată cu Pebble Beach Concours D’Elegance. Dubiţele Volkswagen au fost un simbol în anii 60 şi 70, iubite de hipioţi, muzicieni şi călători, mai ales în SUA. Acum designul clasic, completat de tehnologii moderne revine. În mod interesant arhitectura care stătea la baza lui Volkswagen I.D. venea de la modelul Golf.

Deocamdată avem estimarea de 2019 pentru sosirea modelului I.D. În 2022 vine şi versiunea de producţie a lui I.D. Buzz, cu public ţintă din SUA, Europa şi China. Ideea este de a combina o platformă cu zero emisii cu nostalgia designului clasic. În mod interesant conceptul prezentat la Detroit şi Geneva a stârnit atât de mult interes, că VW au fost bombardaţi cu scrisori şi mailuri, care solicitau construirea maşinii.

Varianta concept de Microbus avea tracţiune integrală, 369 de cai putere şi un battery pack de 111 kWh, care oferă o autonomie de 482 kilometri. Un sistem de încărcare rapidă de 150 kW va alimenta maşina de la zero la 80% în 30 de minute. Volkswagen dezvoltă între timp şi un SUV cu capacitate full într-un şasiu compact de mărime medie.

Atât acel model, cât şi dubiţa vor avea şi suport pentru şofat autonom de nivel 3.