Disney îşi scoate filmele de pe Netflix, porneşte propriul serviciu de streaming

1
1020

Netflix şi Disney au semnat o înţelegere încă din anul 2012, dar primele filmele au început să fie oferite în 2016. Nici nu a trecut bine un an de parteneriat şi deja a apărut un rift între cei doi giganţi. Astfel aflăm că Disney îşi va scoate filmele de pe Netflix şi va porni propriul său serviciu de streaming.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Disney nu îşi va mai oferi producţiile cinematografice către Netflix începând cu anul 2019. Noua platformă de streaming Disney va fi disponibilă exclusiv în SUA, în regim de Video on Demand, având în spate producţii Disney şi Pixar. Cu ocazia dizolvării înţelegerii cu Netflix, Disney poate motiva publicul să îi adopte serviciul în masă, în special pentru 3 exclusivităţi aflate în producţie.

E vorba despre Toy Story 4, noul Frozen, dar şi o versiune live action a lui The Lion King. Netflix oferă deja o bună serie de producţii Disney, precum Rogue One: a Star Wars Story, Moana, Finding Dory şi Zootopia. Anularea înţelegerii între Disney şi Netflix înseamnă că nu vom mai putea vedea filme din seria Star Wars, dar nici filme Marvel şi producţii Disney pe Netflix din 2019.

Nu putem decât să ne întrebăm cum rămâne cu seriile Marvel produse de Netflix şi mă gândesc aici la Luke Cage, Daredevil sau The Defenders. Din ce am înţeles ele vor rămâne pe serviciul de streaming fără probleme. Se pare că Disney ar vrea să transmită şi evenimente sportive via ESPN şi alte exclusivităţi şi producţii proprii.