În ajunul cursei spre 5G încep să se mişte lucrurile şi pe piaţa 4K din România. Aflăm că Digi devine prima televiziune de la noi care va avea canal 4K şi care emite în 4K. Canalul dedicat Digi 4K a început deja să fie prins în ţară, după cum ne-au semnalat deja câteva persoane

Publicitate

Pe 24 noiembrie, adică sâmbătă postul intră în teste, iar abonaţii Digi TV vor vedea meciuri transmise în 4K, transmisiuni din motorsport sau documentare. Duminică la ora 15:00 va fi difuzat Marele Premiu al Emiratelor Arabe Unite, pentru iubitorii de Formula 1 (ultima cursă din sezon). Postul Digi 4K va fi disponibil doar pentru abonaţii din marile oraşe pentru început şi apoi difuzarea sa se va extinde în toată reţeaua.

Postul se va găsi doar în grila Digi TV (cablu digital), gratuit pe durata perioadei de teste. Veţi putea găsi canalul printr-o simplă rescanare. Dacă aveţi un televizor inteligent şi introduceţi cardul CI+ în fanta dedicată direct trebuie doar să faceţi o scanare şi veţi găsi noul canal. Evident trebuie să aveţi un televizor 4K pentru a beneficia de acest canal la rezoluţia maximă şi cabluri/porturi HDMI 1.4, pentru că HDMI 1.3 nu oferă suport pentru aşa ceva.

În perioada de teste pentru a putea prinde canalul va trebui doar să aveţi un ecran sau monitor 4K şi Digi ca furnizor, atât. Pe viitor bănuiesc că vom avea nevoie de decodoare upgradate şi anumite cerinţe hardware minime.

  • Formula 1 poate transmite în directa prin 5 canale în același timp, adică pe acran apar mai multe secțiuni fiecare dedicata, e partea principala unde vede tot omu normal, și aparte prin rotație sau în funcție de cum e cursa, sunt camerele de pe monoposturi. Imaginează-ți ca poți vedea multe depășiri cum ai fi tu conducând și cu sunetul motorului original care e bestial
    Sunt curios dacă funcția asta e disponibila sau trebuie upgrade la decodor.