Difuzorul cu arc de plasma – frumos dar periculos

0
1280

Difuzoarele cu plasma functioneaza pe baza directionarii aerului cu ajutorul dilatarii si contractarii unui arc de plasma, dar aceasta inventie a fost pana acum ocolita de catre producatorii de boxe. De ce ? Sa spunem ca acestea sunt foarte periculoase, aproape mortale. Totusi, frumusetea lor si claritatea sunetului sunt unice, dupa cum puteti observa in clipul urmator:

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=cEeWtBAE5LY]

Legendarul designer de difuzoare Nelson Pass a creat un astfel de prototip cu ceva timp in urma, ajungand la urgente din cauza otravirii cu ozon. Dupa incident, designerul a afirmat, fiind citat de catre Wall Street Journal: ” Acesta este produsul high end perfect: exotic, ineficient, scump, indisponibil si toxic”.

Clipul de mai sus a fost pus la dispozitia privitorilor de catre un asa-numit „Richard in England”, care a construit propria boxa cu plasma, folosind electrozi cu varfuri de tungsten si un curent de 60.000 de Volti pentru a crea arcul de plasma. Inventatorul afirma ca acest difuzor nu degaja ozon, dar ne este greu sa credem ca produsul va primi vreodata aprobarea oficiala a unei autoritati.

Sursa