Dacia Sandero 2021 apare în fotografii spion, ce dezvăluie o tabletă pe consola centrală

0
7842

Dacia Sandero e pe cale să primească o versiune nouă, iar ediţia din 2021 tocmai a scăpat în fotografii spion. Dacia Sandero 2021 impresionează în aceste scăpări mai degrabă prin ce apare la interior, decât la exteriior. Se pare că va avea un sistem de infotainment sub forma unei tablete amplasată pe consola centrală.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Această serie de fotografii vine de la Motor1.com, urmându-le pe cele cu prototipul maşinii scăpate în ianuarie 2020. Acest hatchback de categorie B s-ar afla în fazele finale de testare şi ar putea debuta la un show auto al verii sau toamnei. Fotografiile au fost realizate în nordul Europei, acolo unde Dacia făcea teste cu acest vehicul camuflat şi cu pneuri atipice. Zona frontală nu a fost chiar bine acoperită de această dată şi vedem o grilă inferioară trapezoidală şi posibile faruri de ceaţă încă acoperite totuşi.

Apar şi ceva LED-uri pe acolo, deci în ciuda preţului scăzut Sandero evoluează. Mânerele de portiere sunt în sfârşit unele moderne şi ar urma să ajungă şi pe un Logan viitor, aparent. În spate avem noi faruri, din câte putem deduce, pentru că sunt foarte bine acoperite de camuflaj. Surpriza vine prin al treilea far ascuns de un soi de mini spoiler montat sus. Nu avem fotografii cu interiorul, dar câteva cadre cu extra zoom par să prezinte un sistem nou de infotainment.

Va fi o tabletă care iese în relief de pe consola centrală. Pare să aibă o diagonală mare şi muchii groase, cel puţin deocamdată. Sursele afirmă că noul Sandero şi noul Logan vor fi prezentate împreună la Paris Motor Show 2020, dar asta de abia în octombrie. Noile maşini se vor baza pe o versiune a platformei CMF-B, care s-a aflat la baza modelelor Clio şi Micra în ultima vreme. Ar trebui să vedem şi un Sandero Stepway în 2021 şi un sedan Logan, plus un MCV wagon.

Era cazul de un refresh pe platformă, pentru că Sandero-ul actual se bazează pe o platformă Renault-Nissan din 2002 ca şi Dusterul actual. Noua platformă CMF de pe Clio va fi baza pe viitoarele unităţi. Rămâne de văzut şi cum adaptează Dacia acea bază la vehiculele sale şi păstrează şi preţul mic. Noul Sandero ar atinge 138 cai putere, folosind o soluţie hibrid E-Tech de pe Clio-ul nou. Va fi şi o variantă de 74 de cai putere, cu motor de 1 litri aspirat natural şi cu 3 cilindri, dar şi una de 99 de cai putere TCe şi una de 84 cai putere diesel de 1.5 litri.