Dacia Duster Fiskal e o combinaţie între SUV şi dubiţă, foarte spaţioasă

0
7034

Dacia pregăteşte noua generaţie de Duster de ceva vreme, dar unii se gândesc deja şi la modele derivate, precum o dubiţă. Un astfel de LCV (light commercial vehicle) există aparent în Austria şi e chiar popular. Se numeşte Dacia Duster Fiskal şi avem detalii despre el mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dacia Duster Fiskal este o utilitară disponibilă în Austria de 4 ani deja. Faţă de un Duster normal, aici avem o combinaţie între SUV şi dubiţă. Are o plasă din metal integrată în spatele scaunelor din faţă şi o generoasă porţiune de încărcare. Neavând banchetă în spate, vehiculul oferă un spaţiu amplu pentru bagaje, mărfuri şi altele de gen. Totul este acoperit cu cauciuc.

Pe lângă Dusterul Fiskal din 2014 a apărut o versiune nouă. Faţă de Dokker spre exemplu, Fiskal poate avea un sistem de tracţiune integrală, la dorinţa utilizatorului. Reţineţi că şi Dusterul normal se poate transforma în Fiskal, plătind doar 1730 de euro pentru modificări. Asta se practică doar în Austria, din ce ştim. Geamurile laterale din spate sunt înlocuite cu panouri metalice, aceasta fiind una dintre modificările realizate.

Zona de încărcare are o lungime de 1.64 metri şi include 4 puncte de securizare. Volumul ar trebui să fie similar cu cel al Dusterului normal, dacă ni-l imaginam fără scaune în spate. Praactic ar trebui să ofere în jur de 1636 litri. Fiskal are aceeaşi motorizare ca Duster-ul, adică un motor de 113 cai putere pe benzină sau unul de 123 cai, dar există şi modele diesel de 89 şi 108 cai putere.

Şi Sandero-ul şi Logan MCV pot fi transformate în mici dube în Austria.