Dacia anunță noul Logan, Sandero și Sandero Stepway; Design actualizat, noi dotări și suport Android Auto, AppleCar Play

0
2983
Dacia Logan

După ce la început de lună septembrie vedeam noile modele Dacia într-o imagine teaser, iată că astăzi constructorul român prezintă oficial aceste automobile. Vorbim aici despre noul Logan, Sandero dar și Sandero Stepway care se remarcă printr-un design actualizat și noi dotări. Mai mult de atât, vin la pachet cu suport pentru Apple CarPlay sau Android Auto.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dacia Logan

Începem cu cel mai popular model din portofoliul Dacia și anume Logan, vehicul care se maturizează acum. Vine cu modificări importante la nivel de design, adoptând linii mai agresive inclusiv pe capotă, dar și în lateral în zona aripilor. Și ușile au fost redesenate, avem roți mai robuste, dar și mânere restilizate.

Dacia Logan

Ca și dimensiuni aflați că Logan a crescut cu 3.6 cm față de vehicul model, ajungând la o lungime de 4.39 metri. Înălțimea scade cu 1 cm, fiind acum de 1501 mm. Vestea bună este că avem mai mult spațiul la genunchi pentru pasagerii din spate (creșere de 42mm), dar și mai mult spațiu în portbagaj care a crescut cu 18 litri, la 528 litri. A fost coborând și pragul de încărcare cu aproximativ 2 cm și mai aflați că lățimea noului model este de 1848 mm, iar garda la sol de 135 mm. O altă noutate este reprezentată de măsuțele rabatabile întâlnite pe spătarele scaunelor din față.

Schimbări mai sunt remarcate și pentru stopuri, respectiv faruri care adoptă acum o formă de litera “Y” pe care mulți o asociază cu modele Volvo sau cu Lamborghini Urus. Și interiorul primește noutăți, cu o planșă de bord ergonomică, cotieră centrală cu compartiment de depozitare și frână electrică de parcare. Avem și reglaje pentru scaunul șoferului, are condiționat automat și suport pentru smartphone. De asemenea, primim comenzi pe volan pentru pilot automat, senzor de lumină și aprindere automată a farurilor.

Logan va avea și alte funcții opțional precum un nou sistem de climatizare, scaune față încălzite, deschidere de la distanță a portbagajului, cameră de marșarier, senzor de ploaie și senzori acustici față/spate pentru asistența la parcare. Nu în ultimul rând, Logan primește un sistem de infotainment de 8 inch cu sistem Media Nav și suport pentru Android Auto și Apple CarPlay pentru a conecta telefonul.

Motorizări:

  • GPL (TCe 100 ECO-G): turbocompresor și 100 CP
  • Benzină (TCe 90): cutie manuală, motor cu 3 cilindri, 90 CP
  • Benzină (TCe 90 CVT): cutie automată CV 2, motor turbo cu 3 cilindri, 90 CP
  • Benzină (SCe 65): cutie manuală, motor cu 3 cilindri, 65 CP

Sandero/Sandero Stepway

Mergem mai departe și descoperim schimbări vizuale similare și pe modelele noi Sandero și Sandero Stepway. Ies în evidență aici noile faruri (aprindere automată) și stopuri LED, dar și sistemul de infotainment cu suport Apple CarPlay și Android Auto.

Printre noutăți mai avem reglaje pentru scaun șofer și volan, planșă de bord cu design nou și direcție servoasistată electric. Sistemul de aer condiționat automat va permite setarea temperaturii și mai primim sistem activ de frânare în situații de urgență (AEBS), E-Call (apel de urgență automat), senzori de parcare față/spate.

Avem și cameră de asistență pentru parcarea cu spatele, detector de unghi mort, asistență la pornirea din rampă. Bifăm și frâna de parcare electronică și Cruise Control. Avem și aici aceleași motorizări ca pe Logan. O altă noutate vizuală constă în oferirea opțională a unei trape cu deschidere electrică.

Din punct de vedere al dimensiunilor, Sandero păstrează garda la sol de 133 mm și ajunge la o lungime de 4.08 metri, înălțime de 1499 mm. Portbagajul are 328 litri. Cât despre varianta Stepway, aceasta are protecții laterale. Se ajunge la o gard la sol de 175 mm și bifăm alura de vehicul crossover. Pentru moment nu există detalii despre prețuri, dar pe site-ul Dacia vă puteți înscrie pentru update-uri.