Consolele PlayStation 4 atrag gândacii, care îşi fac cuib, afirmă reprezentanţii unor service-uri

0
2753

Nu e nimic mai scârbos decât să cauţi ceva prin cameră şi să dai peste un „umblător”, un gândac, o răgălie. Aparent aceste creaturi scârboase sunt atrase de căldura degajată de electronice şi electrocasnice, făcându-şi cuib deseori în ele. PlayStation 4 pare să fie vizat tot mai des de insecte, după cum arată numarul crescând de cazuri descoperite la service-uri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem cazul lui XCubicle spre exemplu, un magazin de reparaţii ale consolelor din Manhattan. Cazurile de console PS4 infestate cu gândaci sunt atât de dese încât există şi un tarif special pentru ele şi anume 25 de dolari. Mai mult decât atât, cei care l-au intervievat pe fondatorul service-ului au aflat şi că pungi întregi de astfel de resturi, rămăşiţe, cuiburi şi ouă erau depozitate într-o zonă a acestui service.

Aparent faţă de alte PC-uri sau chiar faţă de Xbox One, un PlayStation 4 e mai primitor pentru gândaci. Şi asta pentru că are un sistem de aerisire cu orificii mai largi şi mai late, care se afla şi în zona inferioară a device-ului, deci sunt uşor de accesat. În plus, interiorul unui PS4 e mai cald decât cel de Xbox One, pentru că sursa e la interior.

Problema e că Sony refuză să ofere garanţie în cazul infestării cu gândaci a consolelor sale. Astfel lumea ajunge la service, cu sursa prăjită sau cu alte componente arse din cauza gândacilor prăjiţi. De obicei e nevoie de o înlocuire de sursă, desfacere a consolei şi sterilizarea sa cu un curăţător ultrasonic, apoi reasamblarea sa. Soluţia? Ţineţi zona de lângă PS4 curată şi încercaţi să aveţi consola la o înălţime rezonabilă.