Compatibilitatea jocurilor de PS4 cu PS5 explicată: Iată cum funcționează

0
9033
Compatibilitatea jocurilor de PS4 cu PS5 explicată: Iată cum funcționează

Sony a oferit până acum doar răspunsuri vagi în ceea ce privește compatibilitatea cu versiunile anterioare ale jocurilor pe PS5. Știm că consola de ultimă generație poate juca “99%” din miile de jocuri disponibile pe PS4, testate de companie, dar cum va funcționa mai exact?

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Într-un interviu acordat recent, Hideaki Nishino, vicepreședinte senior al planificării și management-ului platformelor Sony, a reiterat că 99% din miile de titluri PS4, atât care se află deja în catalog, cât și cele recent publicate, vor putea fi jucate pe PS5.

Mai important, Nishino a dezvăluit în exclusivitate că colecția de jocuri PS4 se va transfera automat pe PS5.

“Când vă conectați la PS5 cu contul dumneavoastră, veți vedea automat biblioteca cu conținut PS4 în meniu”, a declarat Nishino. “suntem încântați să susținem comunitatea PlayStation să facă upgrade de la PS4 la PS5 cand sunt pregătiți”.

Au existat unele îngrijorări în rândul gamerilor că PS5 nu ar fi compatibil cu jocurile PS4. Ne amintim de situația când PlayStation 4 a fost lansat, nu putea rula jocurile de Playstation 3 pâna la lansarea serviciului Playstation Now. Știm acum că PS5 va suporta aproape toate jocurile PS4, dar nu și jocurile PS3, PS2 sau PS1. Totuși, unele dintre titlurile de PS3 sau PS2 sunt disponibile prin PS Now.

Sony nu a distribuit o listă exactă de jocuri PS4 compatibile cu versiunile anterioare. Din fericire, cunoaștem multe dintre aceste titluri, precum God of War, The Last of Us: Remastered și Uncharted 4: A Thief’s End,care vor fi disponibile cu un abonament PlayStation Plus.

Știm, de asemenea, că jocurile de PS4 ar trebui să ruleze mai fluid pe un PS5 decât pe consola nativă. Sony spune că vor rula la o frecvență sporită, astfel încât vom obține frame rate-uri  mai stabile, precum și o rezoluție mai bună.

Gigantul trebuie să se asigure că serviciul funcționează optim dacă dorește să concureze cu Xbox în acest domeniu. Microsoft a declarat deja că toate cele patru generații de jocuri Xbox vor putea fi rulate pe Xbox Series X și că vor rula nativ, la performanța maximă de care dispune consola.

Vă reamintim că PS5 se va lansa pe 12 Noiembrie și momentan este disponibilă la precomandă pe plan local.