CES 2021: Samsung a prezentat noile sale game de produs din segmentul Smart TV: „Neo QLED”, „MicroLED” și „Lifestyle”

0
1196
CES 2021
CES 2021: Samsung va prezenta noile game de televizoare Neo QLED, MicroLED și Lifestyle

Samsung a prezentat astăzi în cadrul primului său eveniment virtual First Look noua gamă de televizoare, înainte de CES 2021. Noul lineup cuprinde televizoare Neo QLED, MicroLED și Lifestyle. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Prima gamă de televizoare Neo QLED

Samsung introduce de această dată o nouă tehnologie pentru ecran – Quantul Mini LED. Această tehnologie îmbunătățește calitatea imaginii, contrastul și performanțele HDR. Se bazează pe un sistem de LED-uri cu dimensiunile de 40 de ori mai mici decât ale unui LED convențional. Utilizarea acestei tehnologii este posibilă prin noul procesor Neo Quantum disponibil pe aceste modele. Pentru comparație, modelele disponibile până acum utilizau o singură rețea neurală. Noul CPU oferă capacități de upscaling mult îmbunătățite, utilizând pănă la 16 tipare de rețea neurală diferite. Fiecare rețea este coordonată distinct prin tehnologia de up-scale AI și Deep Learning.

Samsung Neo QLED 2021 beneficiază de noul design Infinity One, oferind un ecran aproape fără margini. Experiența de vizionare este astfel îmbunătățită și mai captivantă, iar eleganța este la cote maxime. Regăsim și un nou sistem de gestionare a cablurilor care permite instalarea mai ușoară și oferă o estetică distinctă. În această gamă regăsim atât televizoare cu rezoluție 4K, cât și televizoare cu rezoluție 8K. Samsung nu uită nici de sunet și oferă odată cu această gamă SpaceFit Sound, care analizează acustic arhitectura spațiului și oferă o experiență audio personalizată.  Avem și noi funcții la pachet.

Funcții Samsung Neo QLED 2021

  • Samsung Health Smart Trainer – Această funcție ajută la corectarea posturii corporale. De asemenea, Smart Trainer oferă feedback cu privire la performanța sportivă și pune la dispoziție un antrenament complet din confortul propriului domiciliu.
  • Gaming – Samsung nu uită nici de gameri și oferă funcții speciale pentru gaming. Super Ultrawide GameView permite utilizatorilor să joace jocurile preferate într-un format ultrawide 32:9; Avem și Game Bar la posturi pentru monitorizarea și ajustarea rapidă a setărilor în orice moment; FreeSync Premium Pro atenuează posibilele de-sincronizări ale imaginii.

CES 2021

  • Google Duo – Acum aplicația este preinstalată și permite utilizatorilor să inițieze apeluri video cu până la 32 de persoane în același timp. Televizoarele suportă cameră web, iar aceasta poate urmări mișcările din încăpere. Astfel, imaginea se poate mări sau micșora automat.
  • Funcția PC on TV – oferă utilizatorilor opțiunea de a conecta un PC la televizor. Astfel, se poate învăța sau lucra de acasă în mod mai facil. Totodată, browserul web al televizorului suportă acum Microsoft Office 365 pentru editare și creare de documente. Există și varianta utilizării aplicației “Easy Connection” prin intermediul căreia televizorul se poate conecta automat la un PC.

Noua gamă de televizoare Micro-LED

Samsung aduce la nivel global noua gamă de televizoare Micro LED. Primul televizor cu tehnologia Samsung MicroLED a fost introdus sub forma “The Wall”. Totuși, acesta era reprezentat de un sistem modular care putea fi instalat pe perete. Pentru prima dată tehnologia Micro-LED își face apariția într-model tradițional, destinat pentru uzul consumatorilor.

Este disponibil pentru început cu diagonale de 279 cm și 251 cm, dar până la sfârșitul anului, Samsung ne promite că vor apărea și modele cu dimensiuni mai mici. Tehnologia oferă culori foarte bune, contrast și luminozitate de top. Aceste televizoare au un design Monolith cu un raport corp-ecran de peste 99%. Experiența de vizionare fiind astfel impecabilă.

CES 2021

Noua gamă dispune și de noi funcții Smart TV pentru a profita la maxim de ecranul generos al noii game Micro LED. Utilizatorii pot folosi acum funcția 4Vue (Quad View) pentru a viziona conținut simultan, din patru surse diferite pe un singur ecran. De asemenea, Samsung a inclus și Majestic Sound, funcția care oferă un sunet 5.1, oferind o experiență cinematografică.

Gama de televizoare Lifestyle se extinde

În prezent, din această gama Lifestyle fac parte televizoare precum The Frame, Serif, The Sero, The Terrace și The Premiere. În 2021, Samsung plănuiește să adauge noi modele în această gamă. Primul pe listă este noul The Frame. Acesta este de două ori mai subțire în comparație cu modelele anterioare, replicând estetica unei picturi înrămate. Primește și noi opțiuni pentru ramele detașabile, fiind disponibile acum în cinci culori și două stiluri diferite: Modern și Baveled – pentru a se potrivi cu estetica oricărei încăperi.

Acum există și un abonament în noul magazin de artă The Frame. Prin intermediul acestuia, utilizatorii se pot bucura de peste 1.400 de picturi și opere de artă atent selectate. Noua tehnologie Samsung de auto-selectare, bazată pe AI, analizează preferințele utilizatorilor pentru a recomanda opere de artă potrivite pe stilul fiecăruia.

Un viitor sustenabil și accesibil pentru toți

Samsung începe o călătorie în următorii ani sub divizia “Going Green”. Astfel, compania sud-coreeană plănuiește noi programe sustenabile pe termen lung.

  • Reducerea amprentei de Carbon și îmbunătățirea Eficienței energetice – Samsung caută să reducă în mod sistematic amprenta generală de carbon a producției de televizoare. De asemenea, campania urmărește să reducă consumul de energie aferent fiecărui utilizator și să folosească materiale reciclabile în întreaga gamă de de televizoare.
  • Design sustenabil al ambalajului – Samsung extinde designul premiat deja “Eco-packaging” către toate televizoarele din gama Lifestyle lansate în 2021, dar și la majoritatea televizoarelor Neo QLED 2021.
  • Telecomandă cu celule solare – În 2021, televizoarele Samsung vor fi pentru prima dată echipate cu o telecomandă alimentată cu energie solară. Aceasta poate fi încărcată atâț la lumină interioară, lumină exterioară, cât și prin mufa USB-C aflată la baza sa. Acest lucru va ajuta la prevenirea deșeurilor, echivalente cu 99 de milioane de baterii AAA proietate pe parcursul a 7 ani. Apropo, aceasta este fabricată din plastice din sticle reciclate.