CES 2020: TP-Link Archer GX90 este un router de gaming cu WiFi 6 tri-band

0
1141

În ziua de azi totul poate fi de gaming: mouse pad, telefon, tricou, scaun chiar şi router. TP-Link a prezentat la CES 2020 în Las Vegas noul său router Archer GX90, care vine cu suport pentru WiFi 6 tri-band. Avem detalii despre el mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Tentaţia e mare să zici că gaming-ul cu latenţe mici e desfăşurat “pe cablu”, nu pe WiFi, dar nu şi în cazul produselor de acest gen. Mulţumită standardului nou WiFi 6, routerele pot oferi conexiuni mai rapide, mai stabile şi cu latenţă mai mică. TP-Link Archer GX90 este un router tri-band AX6600 WiFi 6, cu viteze de până la 6600 Mbps şi viteze în banda dedicată de gaming de până la 4808 Mbps. Vine chiar şi cu funcţii speciale de gaming, precum Game Accelerator.

Această funcţie va prioritiza fluxul de gaming în faţa altor taskuri consumatoare de bandă. Avem şi Game Statistics, care permite monitorizarea în timp real a conexiunii şi a unor metrici ca latenţă, durata sesiunii de joc şi performanţa sistemului. Produsul se pune în vânzare în trimestrul 2 de la suma de 330 de dolari.

Va mai fi şi o variantă mai Lite numită Archer AX90, dar fără acele funcţii speciale de gaming. Atinge aceleaşi viteze impresionante şi are 8 antene high gain pentru o acoperire optimă. Mai pune la bătaie şi un port WAN/LAN de 2.5 Gbps şi un port WAN/LAN de 1 Gbps. Are şi 3 porturi Gigabit LAN, porturi USB 2.0 şi USB 3.0. El va costa 300 de dolari şi vine în aprilie. A mai fost anunţat şi adaptorul PCIe Archer TX3000E AX3000, care permite o conexiune mai eficientă la routerele TP-Link, având rolul de “bridge” între router şi PC.