CES 2020: ASUS a prezentat noul Chromebook Flip C436, un notebook Chrome OS premium

0
1194

În general ideea de Chromebook şi cea de “produs premium” nu prea se pupă, laptopurile cu Chrome OS având preţuri ceva mai mici şi dotări mai modeste decât notebookurile clasice. ASUS vrea totuşi să poziţioneze noul său Chromebook Flip C436 ca un produs premium. El tocmai a debutat la CES 2020.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Chromebook Flip C436 are la interior un procesor Intel Comet Lake din Seria U. Ajunge până la un Core i7 şi este însoţit de 16 GB RAM DDR3, dar şi până la 512 GB stocare SSD NVMe. Primim şi o baterie de 42 Wh, care ar trebui să aducă o autonomie de până la 12 ore. Ecranul de 14 inch este unul Full HD, cu acoperire de 100% din spaţiul de culoare sRGB. În plus, mulţumită muchiilor foarte înguste, laptopul are un ecran ce pare mai degrabă de 13 inch.

Suportă şi input cu stylusul şi are 4096 de nivele de presiune pentru luat notiţe şi desenat. Nu s-a precupeţit nici acustica, aşa că avem parte de un sistem quad speaker, certificat de Harman Kardon. Produsul are un design premium, iar corpul său este fabricat din aliaj de magneziu. Cântăreşte doar 1.1 kilograme şi soseşte cu un finisaj în nuanţa Transparent Silver, dar avem şi culoarea Aerogel White. Aceasta îşi schimbă culoarea în funcţie de unghiul din care o priveşti.

Tastatura acestui laptop este retroiluminată şi oferă un travel de 1.4 mm. Mai avem şi un cititor de amprente în butonul Power pentru extra securitate. Pe partea de conectivitate, avem două porturi USB-C, un slot microSD, jack audio de 3.5 mm. Încă nu avem preţ sau o dată de lansare, dar le vom afla. Am putea spune că ASUS a adus din identitatea VivoBook pe seria sa de Chromebookuri. În plus, având în vedere denumirea Flip, avem de-a face cu un terminal cu ecran rotativ aici.