CES 2020: ASUS a expus soluţia de reţea ZenWiFi AC/AX cu Mesh WiFi + ZenWiFi Voice

0
1304

ASUS continuă cu debuturile de la CES 2020 şi pe lângă laptopuri şi desktopuri avem şi soluţia de reţea ZenWiFi cu Mesh WiFi. E vorba despre ZenWiFi AX, ZenWiFi AC şi ZenWiFi Voice. ZenWiFi AX oferă un maximum de performanţă şi acoperire mulţumită celui mai recent standard WiFi 6 pentru reţelele mesh.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

ASUS a prezentat în Las Vegas routerele ZenWiFi AX (XT8) şi ZenWiFi AC (CT8), pentru reţele de tip mesh. Ele au fost anunţate alături de noul ZenWiFi Voice, care integrează asistentul Amazon Alexa cu tehnologie ASUS AiMesh. Noile routere AC şi AX sunt disponibile în două variante de culoare: alb şi negru grafit. Produsele de acest gen sunt destinate celor care locuiesc sau muncesc în spaţii vaste, ce necesită o acoperire WiFi extinsă.

O topologie de tip mesh permite ca dispozitivele să coopereze pentru a primi informaţii oriunde e necesar să fie amplasate. Produsele ZenWiFi folosesc tehnologia exclusivă AIMesh pentru a furniza cea mai bună performanţă posibilă. Sistemul WiFi ZenWiFi AX include două routere WiFi 6, într-o configuraţie WiFi mesh, asigurând siguranţă maximă şi acoperire de până la 510 mp. Avem parte de suport WiFi 6 pentru clienţi şi comunicaţii internodale, de până la 6600 Mbps în banda de 2.4 GHz şi în cele două benzi de 5 GHz.

Viteza agregată poate fi de până la 2.2 mai mare faţă de routerele WiFi 5 tri band. Avem parte şi de AiProtection Pro, susţinut de Trend Micro, care o soluţie de securitate ce restricţionează anumite categorii de conţinut. Sistemul WiFi mesh ZenWiFi Ac tri band poate atinge valori de transfer de până la 3000 Mbps. Fiecare nod din sistemul ZenWiFi AC are un procesor quad core care poate prelucra traficul intens, asigurând un semnal WiFi puternic şi stabil.

Spatele fiecărui router găzduieşte un port Ethernet WAN Gigabit, 3 porturi LAN Gigabit Ethernet şi un port USB 3.1 Gen 1.